Onze Bieren


 

Onze bieren zijn stuk voor stuk speciaal en elk met een eigen lokale binding.

 

Jabeeks Blond (ca 5% vol alc) is ons eerste bier en gebaseerd op uitsluitend Pilsener- en Münchener-mout.

 

Genhoots Genot  (ca 6,5% vol alc) is ontstaan als tweede bier met de naamgeving die een link legt naar de dialectbenaming van "Douvergenhout" in Merkelbeek. Genhoots Genot bevat een toets van zoethout die is verkregen door snippers van zoethoutwortel mee te koken. Genhoots Genot is een amber gekleurd bier.

 

Bengelder Bengel (ca 7 vol% alc) is een ondeugende: gebrouwen met ontpitte Medjoul dadels en vergist met champagnegist is dit het resultaat van een verzoek van een slijter die een eigen fruitbier wenste.

Bengelder Bengel is een bier met een enigszins rode tint. De dadels halen we graag bij fruithandel Zuylen in Bingelrade, vandaar...

 

Hedelfinger Kersenbier (ca 6 vol% alc) is een fruitbier van een heel ander slag. Op initiatief van sympathisanten van Gasterie Hedelfinger in Bingelrade is dit bier ontwikkeld waarbij is getracht de zure basis van de originele Kriek Lambics te vermijden maar ook niet in het domein van de zoete bieren te komen.

Dat is bereikt door Stevia als zoetstof te gebruiken waardoor de nagisting op fles kan verlopen zonder teveel zoet af te breken. Natuurlijk met Hedelfinger Kersen uit Bingelrade.

Hedelfinger Kersenbier is mooi rood van kleur.

 

Witte Juffer (of voluit De Witte Juffer van de Lammedam) is gebaseerd op oorspronkelijk werk van man en paard.